Avlutning...

...ja, i måndags så va det avslutning i "gruppen". Kan erkänna att jag fortfarande inte riktigt förstått det än...trots nära till tårar ibland. Vi fick "julklapp/avslutningspresent" och våra ...haha... "verk" vi gjort under tiden vi gått  där. Men den "present" jag tyckte mest om va en liten vovve (gosedjur) som dom tagit med från "vårt gamla" ställe. Det mysiga stället med rosa soffor och helt belamrat med gosedjur. Så denna vovve kommer nog alltid finnas med mig!
För det är trots allt GruppEmilia som fått mig att komma där jag är idag! Vet inte var jag hamnat annars.
Men känner också en ilska...idag igen.... Men ärligt! Att stänga ner denna verksamhet för att spara pengar låter heeeelt sjukt! Jag lovar, det finns INGET som GruppEmilia. INGET!
Kommunen tycker man kan vända sig till t.ex. kriscentrum, stödcentrum, kvinnokliniker och ungdomsmottagningar. Men nej...det är helt fel, enligt mig, för de har oftast som mål att anmäla. De pressar och pressar och är inte alls specialiserade på just tjejer inom en viss ålder som utsatts för just övergrepp. Jag menar...ska man gå t.ex. till en ungdomsmottagning som lämnar ut p-piller m.m. för att prata om vad man utsätts för hemma?! Tror faktiskt inte många litar på dessa personer. Okej, jag har verkligen inte alls mycket belägg för det här men ska det nu bli såhär så informera om det mer. Övergrepp och våld i hemmet är så tabulagt här i Sverige. Man blundar nästan för det. Jag menar, så länge jag gick i skolan fick jag ingen information om var man kan t.e.x. vända sig om man har problem hemma osv. Men man insåg och lärde sig snabbt. Öppna man munnen lite så har de plikter hit och plikter dit. Det blir för skrämmande...man får ingen information om var man kan få hjälp. Det okända är läskigt och obehagligt! INFORMERA i skolor osv!!!
Usch, det är så sorgligt att det ska läggas ner. Dom har hjälpt så många tjejer! Varför inte spara pengar på att t.ex. skita i att renovera t.ex. sjukhus som ändå knappt har öppet (akutmottagningen stängs kl 20.00) eller varför inte höja t.ex. sjukvårdskostnader...ja, jag vet inte, svårt att komma på såhär på rak arm. Men att ta BORT något så viktigt som GruppEmilia kommer jag nog aldrig att förstå!

Kanske lite tråkigt men ilskan fortsätter här. Psykiatrin igen. Om en patient tar en plastpåse över huvudet...hur borde första reaktionen va då?
1)Ta hål på plastpåsen (om den inte går att rycka av) så personen snabbt får luft
2)Skälla ut personen och genom att försöka få personen att ställa sig upp, dra i plastpåsen så den stryps åt mer?

Ja...inte så svår fråga kanske. Men är det inte hemskt?! Att jag ens ska behöva ställa den frågan?!!
Vissa människor verkar verkligen ha valt helt fel jobb!

En annan sak inom denna kategori är också att om man t.ex. går på samtal hos en psykolog och ber om en ny tid. Personen är tydlig med att det känns viktigt, extra viktigt nu pga juletiden kan bli tuff osv. Personen får reda på att psykologen har semester i två månader och får svaret att det är svårt att hitta en "ersättare" pga semestrar och att det är bäst att gå till en och samma psykolog. Personen påpekar ännu en gång att juletiden är tuff och får sen som svar "du får härda ut till dess". HÄRDA UT TILL DESS!!!? Va?! Åhhhhh...blir aaarg! Sjukt!!!



Efter all denna irritation så tänkte jag berätta att allt är lugnt annars faktiskt =) Jag lovar att jag inte går runt och surar pga detta. Bara något jag ville skulle uppmärksammas då jag tycker man ofta skjuter såna här saker till sidan och "glömmer" det. Kanske för det är ett sånt stort "tema" man inte ska ge sig in på om man inte har kunskap om det. Men...men...who cares?! Blir upprörd iallafall!

Kommentarer

Lämna gärna ett spår:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


Trackback
RSS 2.0